Wat kunnen we voor school doen?

Verlagen werkdruk? Wij dragen ons steentje bij!

Het lijkt vreemd voor een schoolfotobedrijf om het over verlagen van werkdruk te hebben. Schoolfotografie is immers altijd juist een bron van extra stress en niet lesgebonden werk? Wij denken dat dit niet zo hoeft te zijn. Dat de dienst die (basis)scholen aan ouders verlenen eigenlijk zo min mogelijk moeite voor school moet kosten. Vandaar dat onze werkwijze er op gericht is om de processen op school zo min mogelijk te verstoren. We introduceren schoolfotografie waar het eigenlijk thuishoort: in het weekend.

Uw bijdrage? Minimaal! Wij regelen het!

Het klinkt te mooi om waar te zijn. Schoolfotografie betekent toch dat je als school met name bezig bent met extra administratie, extra geregel, fotocommissies en dergelijke? Wij zijn dagelijks bezig om manieren te bedenken om de werkzaamheden van een school tot het minimum te beperken en streven ernaar om dit uiteindelijk te laten verdwijnen. U geeft toch ook liever les en extra aandacht aan uw leerlingen dan de administratie te verzorgen van een schoolfotograaf?

Traditioneel

Als we op traditionele manier te werk gaan betekent dat we afhankelijk van de grootte van de school een dagdeel of een hele dag bezig zijn met de groepsfoto’s, daarna de schoolfoto’s en broer/zus foto’s. We hebben in totaal ongeveer 20 minuten totaal per groep nodig, daarbij hebben we wel de hulp nodig van een ingewijde die steeds de volgende groep gaat ophalen als we bezig zijn met de laatste leerlingen. Dit kan een ouder zijn of iemand die weet waar alle groepen zich bevinden. U maakt het schema, wij zorgen dat het professioneel en met zo min mogelijk impact op de school wordt uitgevoerd.

Bestelprocedure

We hebben ongeveer een week nodig om alle foto’s te bewerken. Zeker in het weekend nemen we een enorme hoeveelheid foto’s die we allemaal met zorg en aandacht willen behandelen. Vervolgens zetten we de foto’s online en de kinderen krijgen, mede in verband met de AVG, een andere bestelcode mee. Wij verzorgen het bestellen, afhandelen van betalingen, afdrukken en het afleveren van de foto’s! U heeft hier als school dus helemaal geen omkijken meer naar! 

We kunnen als service naar de ouders ook een periode aanbieden dat er geen verzendkosten worden berekend, na deze periode worden de foto’s op school afgeleverd gesorteerd op groep. Het kost minimale moeite om deze per groep aan de kinderen mee te geven. Dit is echter optioneel en altijd in overleg met school.

Weekend

Als we in het weekend de foto’s maken hebben we nog steeds een paar uur nodig onder schooltijd om de groepsfoto’s te maken. We doen dat in een ochtendje. We kunnen dan ook van iedere leerling een portretje maken voor het schoolsysteem. Deze krijgt de school op pasfoto-formaat digitaal aangeleverd.

We spreken met school een locatie af zoals de gymzaal, aula of andere centrale ruimte. U ontvangt van ons codes op strookjes die aan de leerlingen kunnen worden meegegeven. Ouders kunnen hiermee een tijd reserveren tijdens het weekend.

In het besproken weekend nemen we schoolfoto’s van het kind en indien gewenst een gezinsfoto of foto’s met huisdier of bijvoorbeeld sportkleren. Op scholen waar we vaker komen fotograferen we soms gezinnen die helemaal op elkaar zijn afgestemd of kinderen die zich halverwege omkleden in voetbal- of hockeykleren. We hebben kinderen met honden, katten, konijnen, fietsen, skateboarden, opa’s/oma’s, knuffels en violen gefotografeerd. We trekken de grens bij paarden en piano’s omdat dit niet te doen is in een gymzaal, maar we bieden dan altijd aan om dit op een ander moment op te pakken.

Als we klaar zijn, ruimen we de studio’s op en leveren de ruimte veegschoon op. We zetten het alarm er op en leveren de sleutel ergens af.

Combinatie

We kunnen ook een combinatie van traditioneel en weekend aanbieden. Dan maken we alle schoolfoto’s op school, maar bieden we ouders ook de gelegenheid om een dag in het weekend gezinsfoto’s (broer/zus) te maken. De extra logistiek die nodig is voor broer/zus foto’s halen we dan uit de lesdag, terwijl we wel maximale service aan ouders leveren.

Klachten

Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Wij zijn niet onfeilbaar en soms gaat ons vaklab de mist in. Het gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt moet de klacht daar worden opgenomen en afgehandeld waar deze hoort en dat is bij ons! U hoeft zich niet bezig te houden met misdrukken of een pukkeltje op de verkeerde plaats. Als ouders ons een mail sturen met het bestelnummer, de klacht en foto’s van eventuele misprints, zorgen wij dat het wordt opgelost.

Personeel

Niet alleen ouders kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om gezinsfoto’s te maken, ook personeel kan gebruik maken van een code en een afspraak maken in het weekend om met het hele gezin op de foto te gaan. Als het alleen om een portret gaat kunnen we die natuurlijk ook nemen tijdens de groepsfoto’s. Dat scheelt weer tijd!